Τι είναι η Μέθοδος Επίπλευσης

Η μέθοδος επίπλευσης είναι ο ιδανικότερος τρόπος για βαθιά χαλάρωση και ανανέωση.

Το 1950 ο John C. Lilly εφηύρε το «Floating Tank» και τώρα, εφτά δεκαετίες αργότερα, έφτασε τελικά και στην Ελλάδα. Είναι γνωστό σαν «Μέθοδος Επίπλευσης», μια απίστευτα ευεργετική εμπειρία με εξαιρετικά θεραπευτικά αποτελέσματα, η οποία έχει χρησιμοποιηθεί για δεκαετίες στις Ηνωμένες Πολιτείες Αμερικής, το Ηνωμένο Βασίλειο και τώρα για πρώτη φορά στην Ελλάδα, στην πόλη της Θεσσαλονίκης, αποκλειστικά στις "Εσπερίδες"!

Η μέθοδος επίπλευσης είναι ο ιδανικότερος τρόπος για βαθιά χαλάρωση και ανανέωση. Το μυαλό μπαίνει σε κατάσταση «διαλογισμού» και το σώμα αυτοθεραπεύεται καθώς επιπλέει σε μια ειδικά κατασκευασμένη δεξαμενή που περιέχει 25 πόντους νερού ελεγχόμενης θερμοκρασίας και μεγάλη ποσότητα θεραπευτικών αλάτων Epsom (άλατα θειικού μαγνησίου). Όταν το σώμα χαλαρώνει, τα αιμοφόρα αγγεία διαστέλλονται και το πλούσιο σε οξυγόνο αίμα ρέει στους κουρασμένους μύες και απομακρύνει τις τοξίνες προσφέροντας ανακούφιση από τραύματα, ασθένειες και το καθημερινό άγχος.

Η μηδενική βαρύτητα βοηθά στη χαλάρωση των μυών, κατά συνέπεια και στην ευκολότερη ευθυγράμμιση της σπονδυλικής στήλης. Επιπλέον, η μεγάλη περιεκτικότητα του θαλάμου σε μαγνήσιο επιτρέπει την πρόσληψη και απορρόφηση του από τον οργανισμό με βαθμό υψηλότερο από τις υπόλοιπες γνωστές μεθόδους σήμερα, συμβάλλοντας στην ταχύτατη αποβολή γαλακτικού οξέως από τους ιστούς του σώματος, καθώς και στην καλύτερη απορρόφηση του ασβεστίου, το οποίο είναι βασικό δομικό συστατικό των οστών.

Τα οφέλη της Επίπλευσης

Ένα ευρύ φάσμα ανθρώπων μπορεί να ωφεληθεί από τα ευεργετικά αποτελέσματα της μεθόδου επίπλευσης, τα οποία έχουν διαπιστωθεί και στοιχειοθετηθεί και ιατρικά μετά από έρευνες:

Απομάκρυνση του άγχους και βελτίωση συγκέντρωσης: προσφέροντας χαλάρωση και ηρεμία, ενώ ταυτόχρονα δίνει ενέργεια και αναζωογονεί τη νοητική διαύγεια.

Αΰπνία: η αρτηριακή πίεση ελαττώνεται και αυτό βοηθά στο να απολαμβάνετε πιο ήρεμο ύπνο.

Ανάρρωση και βελτίωση απόδοσης των αθλητών: επιτρέπει την άμεση αποβολή γαλακτικού οξέος και της αδρεναλίνης, με αποτέλεσμα την αυξημένη παραγωγή ενδορφινών και μείωση του χρόνο αποκατάστασης καθώς και την ανακούφιση του πόνου.

Mindfullness: Αν αυτό που αναζητάτε από το διαλογισμό είναι η χαλάρωση και η ψυχική ηρεμία, τότε μπορεί να διαπιστώσετε ότι οι δεξαμενές επιπλεύσεως σας δίνουν ό, τι θέλετε χωρίς ιδιαίτερη προσπάθεια αλλά και μπορεί επίσης να διευκολύνει τη διαδικασία εκμάθησης του διαλογισμού, στα αρχικά στάδια.

Εγκυμοσύνη: Ανακουφίζει την πίεση στην πλάτη της εγκύου, ενώ βελτιώνει την κυκλοφορία και την κατανομή του οξυγόνου καθώς και των θρεπτικών συστατικών. Επίσης η μητέρα αποκτά ψυχική σύνδεση με το μωρό της.

Ανακούφιση του πόνου και ανάρρωση: στις κλειδώσεις, στην πλάτη (δισκοπάθεια), στον αυχένα, στους σπονδύλους, ημικρανίες, τραύματα από αθλήματα, κ.τ.λ.

Η μέθοδος επίπλευσης έχει χαρακτηριστεί ως ένα «Θαύμα» από ανθρώπους που την έχουν χρησιμοποιήσει. Αποτελεί τον πιο αποτελεσματικό τρόπο για χαλάρωση σε πολύ σύντομο χρονικό διάστημα. Έχει αποδειχθεί ότι μία ώρα «επίπλευσης» ισοδυναμεί με 4-8 ώρες ύπνου.